Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Geld voor 'grote groene muur' in Afrika

3 reacties

Woestijn

NDJAMENA – Het milieufonds van de Wereldbank (GEF) heeft donderdag in Tsjaad 95 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een project dat de oprukkende Sahara tot stilstand moet brengen.

Afrikaanse leiders waren in Tsjaad voor het eerst bijeengekomen om over de aanleg van de 'grote groene muur' te praten, een 'bomenriem' die elf Afrikaanse landen moet doorkruisen.

De bomenriem moet 15 kilometer breed worden en ongeveer 7100 kilometer lang. De bomen moeten de bodemerosie vertragen, windsnelheden verminderen en regenwater in de bodem opnemen. Het idee is vijf jaar geleden ontstaan, maar door geldgebrek nog niet ten uitvoer gebracht.

De bomenriem moet van het westelijke Senegal naar het oostelijke Djibouti lopen. De Tsjadische president Idriss Dxc3xa9by noemde de 'grote groene muur' de Afrikaanse bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Bron: Het Parool

3 thoughts on “Geld voor 'grote groene muur' in Afrika

  1. Collega gesproken. Die zei:,Slecht nieuws, ik ben over een paar weken dood. Kanker. In mijn longen’. Ik zei: ‘Rot, jammer, wil je weten wat ik nu denk?”Ja’, zei hij. En ik: ‘Als mens en vakman blijf je nog wel even hier in onze gedachten, wat was jij goed.’ Hij lachte en zijn keel produceerde een lach: ,Tsjonge man, dit voelt warm, voor het eerst ben ik weer es blij…’

  2. Eigenlijk zou ik best weleens voor een week willen horen wat andere mensen denken, dat zou heel verhelderend zijn haha.

  3. Dit is echt geweldig nieuws!!!
    Daar wordt ik een beetje blij van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s