Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Jongeren bouwen tuinhuis bij Altingerhoes in Westerbork

1 reactie

Onder het motto xe2x80x98Jongeren bouwen voor ouderen' starten leerlingen van de afdeling bouwkunde van het Alfa-College uit Hoogeveen in september met de voorbereidingen voor de bouw van een tuinhuis bij Altingerhoes in Westerbork. Altingerhoes is een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. In deze woonvorm staat het belevingsgericht werken centraal. Dit betekent dat in het contact en het verzorgen van de bewoner zijn/haar belevingswereld centraal staat. Hieruit is ook de wens ontstaan voor het tuinhuis.

Leertraject

Leerlingen van het Alfa-College bouwen samen met bedrijven en vrijwilligers het tuinhuis. In het project maken jonge mensen kennis met ouderen en leren ze rekening te houden met de belevingswereld van de ouderen. In het kader van hun opleiding hebben de leerlingen voor de zomervakantie al een ontwerp gemaakt van een tuinhuis in de vorm van een ouderwetse Drentse kapschuur. Dit ontwerp is heel herkenbaar voor ouderen en wordt daarom ook uitgevoerd.

Meer bewegingsvrijheid

In het tuinhuis krijgen bewoners de mogelijkheid tuinactiviteiten te beleven of om te genieten van het buiten zijn en de omgeving. De schuur komt aan de straatkant van het Altingerhoes te staan, zodat bewoners vanuit de huiskamer naar het tuinhuis kunnen lopen. Dit geeft hen nog meer bewegingsvrijheid binnen de woonvoorziening.

Sponsors

Het streven is dat het tuinhuis in het voorjaar van 2011 gereed is. Het bedrijf Fixet uit Westerbork helpt hierbij. Daarnaast zoekt de organisatie nog naar meer sponsors.

Bron: GGZ Drenthe

One thought on “Jongeren bouwen tuinhuis bij Altingerhoes in Westerbork

  1. Dit wat jongeren aan ouderen geven is ‘geluk maken’, Ik moet dan denken aan:

    Als je gehecht bent aan het concept van de vrije wil,ga dan je gang en breng het in de praktijk: Kies voor de komende twee weken allxc3xa9xc3xa9n maar, gelukkige gedachten en gevoelens. Welke waarde heeft de vrije wil als we die niet in de praktijk kunnen brengen?

    Als ik jongere was met deze plannen, werd ik steeds gelukkig als ik er aan zou denken hoe die plannen werkelijkheid worden. En.., ik word ook weer blij als ik dit bericht lees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s