Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Studie: baby's lijden niet onder werkende moeder

Een reactie plaatsen

Werkende moeders hoeven zich niet langer schuldig te voelen. Hun kinderen lijden er niet onder als zij binnen enkele maanden na de bevalling weer aan de slag gaan. Een vorige week gepubliceerde studie van Columbia University in New York toont aan dat de carrixc3xa8re van de moeder geen effect heeft op de sociale en cognitieve ontwikkeling van haar kinderen.

De Amerikaanse onderzoekers, die voor hun bevindingen gebruik maakten van gegevens van het National Institute of Child Health and Human Development dat ruim duizend kinderen zeven jaar volgde, is extra goed nieuws voor moeders die in deeltijd werken. De wetenschappers raden moeders aan maximaal 30 uur per week te werken. In tegenstelling tot in de Verenigde Staten is parttime werk voor Nederlandse moeders de norm.

In de afgelopen decennia hebben verschillende studies gesuggereerd dat het slecht zou zijn voor de ontwikkeling van kinderen als moeders in de eerste jaren van hun leven werken. In 2008 stelde een rapport van Unicef dat ouders en overheden in ontwikkelde landen hoge risicoxe2x80x99s nemen door kinderen vanaf een zeer jonge leeftijd xe2x80x9ebloot te stellenxe2x80x9d aan kinderopvang. Het nieuwe onderzoek ziet ook positieve effecten van opvang.

In gesprek met de Britse krant The Guardian zegt xc3xa9xc3xa9n van de onderzoekers dat tot nu toe altijd geprobeerd is te bepalen hoe het leven van het kind bexc3xafnvloed wordt door een werkende mama als alle andere omstandigheden hetzelfde zijn. xe2x80x9eMaar al het andere blijft niet constant, dus het was een kunstmatige manier om naar de zaken te kijkenxe2x80x9d, aldus Jane Waldfogel.

Lees het hele bericht in nrc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s