Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

"Onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers"

2 reacties

555 
De Samenwerkende Hulporganisaties hebben geen streefbedrag in gedachten bij de inzamelingsactie vandaag op radio en tv. Volgens voorzitter Jan van Doggenaar van de SHO zijn ze blij zijn met alles wat de mensen willen geven.

De publieke omroep en de zenders SBS6 en RTL4 staan vandaag stil bij de watersnoodramp in Pakistan met een speciale Actiedag voor Pakistan. De actie werd zojuist officieel gestart door Marco Borsato

Alle zenders besteden in hun eigen programmering aandacht aan de miljoenen getroffenen met het doel geld in te zamelen op giro 555, dat is opengesteld door de SHO.

Speciaal programma

Bij de publieke omroep staat de actie centraal op Nederland 1 en 2, in de programma's EenVandaag, Netwerk, NOVA en Knevel & Van den Brink. Verder is er een speciaal programma 'Actie voor Pakistan' van 20.50 xc2– 22.00 uur vanuit Beeld en Geluid in Hilversum (Ned. 2).

RTL4 staat stil bij de actie in Editie NL en RTL Boulevard. SBS6 doet dat in Hart van Nederland en Shownieuws.

De voorlopige opbrengst van de actiedag wordt bekendgemaakt in het EO-programma Knevel & Van den Brink. Tot nu toe is er vijf miljoen euro binnengekomen op giro 555. Begin dit jaar kwam er bij de vorige actie, na de aardbeving in Haxc3xafti, ruim 150 miljoen euro binnen.

Belpanel

Ook op de radio is veel te merken van de actie voor Pakistan, onder andere op Radio 2, Radio 538 en 3FM. Een belpanel met bekende Nederlanders staat paraat om telefonisch giften aan te nemen via 0800-1112. Op de website Actie555.nl vindt u meer informatie over de actiedag op radio en tv.

Aizaz Ahmad Chaudhry, de Pakistaanse ambassadeur in Nederland, noemt de extra aandacht op radio en tv voor de ramp in zijn land "een goede zaak, want veel Nederlanders zijn nog onvoldoende gexc3xafnformeerd over de omvang van de ramp. Het gaat hier om een kolossale tragedie, ongelofelijke aantallen mensen zijn getroffen."

SHO-voorzitter Farah Karimi roept iedereen op te geven voor de slachtoffers in Pakistan. "Ik hoop dat mensen zich niet laten weerhouden door de negatieve berichten over Pakistan: onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers. Wij kunnen hen niet in de steek laten."

Bron:  NOS Nieuws

2 thoughts on “"Onze hulp gaat rechtstreeks naar de slachtoffers"

  1. Dit is echt geweldig nieuws!!!
    Daar wordt ik een beetje blij van.

  2. Hartstikke goed dat je dit op je website hebt geplaatst!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s