Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Hans Dorrestijn: Als je in de natuur loopt, ben je niet depressief

1 reactie

Hans dorrestijn
Vrolijkten vogels de grappigste droeve man van Nederland al jaren enorm op, tegenwoordig brengt ook de rest van de fauna Hans Dorrestijn in vervoering. Dus schreef hij na zijn succesvolle Vogelgids een Natuurgids. Aanstekelijke verhalen over landkaartje, marter en stekelbaarsje, met toch de mens in een hoofdrol.

Wat begon als een verslag xe2x80x99voor de groepxe2x80x99 van zijn eerste vogelreis, naar Polen, groeide uit tot Dorrestijns Vogelgids (2007) waarvan intussen 52.000 exemplaren zijn verkocht. De tragikomische cabaretier (70), die van het bezingen van depressies, liefdesverdriet en gebroken huwelijken een handelsmerk had gemaakt, lijkt sinds de ontdekking van het vogelen een behoorlijk opgewekt mens.

Gepassioneerd, haast opgewonden vertelt hij in zijn huis met wilde tuin in Bennekom over de dieren die voorbijkomen in zijn nieuweling, de Natuurgids.

De boommarter bijvoorbeeld. xe2x80x9eDat is een van de allerleukste dieren die er bestaan, zo vrolijk, grappig en levendig. En dan die kleur: gloeiend pruimrood is hij, met een heel mooie gele bef, xc3xa9cht geel. Nou ja, als ik dxc3¡t zie, kunnen ze me wegdragen. Dan ga ik helemaal gloeien en word ik bestormd door gevoelens. Esthetische ontroering is dat, ongeveer wat je ervaart als je een prachtig schilderij ziet. En natuurlijk fysieke ontroering, die je ook voelt wanneer je een kindje ziet of een leuke vrouw.xe2x80x9d

Lees het hele bericht in Trouw

One thought on “Hans Dorrestijn: Als je in de natuur loopt, ben je niet depressief

  1. Hij heeft voor wat mij betreft gelijk: een bos- of veldwandeling kan heel veel muizenissen verdrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s