Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Rondje IJsselmeer, altijd wind

1 reactie

Fietsen rond de voormalige Zuiderzee is trappen door de geschiedenis. Oude handelsstadjes, nieuwe natuur en de imponerende waterwerken van ingenieur Lely.

Saai, eentonig en machtig. De Afsluitdijk is niet leuk om te fietsen, wel indrukwekkend. En bijzonder. Rechts de dijk, waarlangs het fietspad maar af en toe omhoog krult voor een parkeerterrein dat uitzicht biedt op de woeste Waddenzee. Links de snelweg, waarover autoxe2x80x99s voortrazen langs het grijsgroene water van het IJsselmeer. Alleen in de verte een paar zeilen, vooraan soms een grauwe staak die een fuik op zijn plaats moet houden.

Voor de lol ga je hier niet trappen, zeker niet in weer en wind. Maar wie graag fietst, en er in weekeinden en vakanties op uit trekt, moet dit toch een keer meemaken. We zijn dan ook niet de enige fietsers. Terwijl we voortploegen met een snelheid van iets boven de 30 kilometer op de teller, jakkert een ouder heerschap ons voorbij. Afgetraind lijf, strakke kop, waarop een meewarige grijns verschijnt als hij even de benen stilhoudt en opzij gluurt. Kunnen wij niet harder? Misschien niet, maar vooral willen we niet jakkeren.

Lees het hele bericht in Trouw

One thought on “Rondje IJsselmeer, altijd wind

  1. Ja dat is goed natuurlijk Marijke…wat een verfijning zie ik hier….ik denk dat wij uit die tijd komen….toen we nog in lange jurken schreden en bediend werden op onze wenken :*)

    Liefs van Annet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s