Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Tom Lanoye schrijft Mooiste Zin

Een reactie plaatsen

De Vlaamse schrijver Tom Lanoye heeft de Tzum-prijs gewonnen. Die prijs krijgt hij voor de Mooiste Zin, maakte het Nederlandse literaire blad Tzum vrijdag bekend op zijn website.

De winnende zin luidt: xe2x80x98Vijftien jaar had de badkamer met de caravanafmetingen probleemloos dienstgedaan, de sporadisch gekneusde knie niet te na gesproken van wie zich, zijn toilet makend of zich scherend voor het lavabootje, te bruusk omdraaide en aan den lijve moest ervaren hoe gering de speling was gebleven tussen rand en wand.xe2x80x99

Lavabootje en bruusk

De jury vond dat deze zin een prijs verdient, omdat iedereen na het lezen meteen een beeld heeft van deze kleine badkamer. Verder was de jury enthousiast over de woorden lavabootje en bruusk. De zin is afkomstig uit de roman Sprakeloos.

Eerdere winnaars van mooie zinnen waren: A.F.Th. van der Heijden, Jeroen Brouwers, Tommy Wieringa, Ilja Leonard Pfeijffer en Doeschka Meijsing. De winnaar van de Tzum-prijs krijgt een beker en een bedrag in euro's dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. In dit geval 49 euro.

Bron: de Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s