Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Trouw bioblitz meet de soortenrijkdom in eigen tuintje

Een reactie plaatsen

Eigenaren van een stadstuintje, trotse bezitters van een balkon, scholen en personeelsverenigingen kunnen via Trouw een eigen xe2x80x99bioblitzxe2x80x99 uitvoeren: een snelle inventarisatie om de biodiversiteit in de xe2x80x99eigen natuurxe2x80x99 vast te stellen.

De term bioblitz stamt uit 1996 toen de Amerikaanse National Park Service in korte tijd de soortenrijkdom van verschillende natuurparken moest vaststellen. De laatste jaren groeit de populariteit van de bioblitz onder grotestadsbewoners.

Trouw brengt de bioblitz in het kader van het Jaar van de Biodiversiteit naar Nederland. Vier ecologen onderzochten al de soortenrijkdom van een Amsterdamse stadstuin en leggen hier uit hoe lezers te werk moeten gaan.

Bent u benieuwd of er ook iets bijzonders in uw tuin leeft? Doe dan een Bioblitz, zo'n snelle inventarisatie van de biodiversiteit in uw tuin, op uw balkon of bijvoorbeeld bij u in het plantsoen. Kijk hier naar hoe je een Bioblitz uitvoert en zet uw resultaten op deze kaart bij Trouw in de Buurt.

xc2xa9 Trouw 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s