Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Genomineerden Libris Geschiedenisprijs bekend

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM – De jury van de Libris Geschiedenis Prijs 2010 heeft maandag de vijf genomineerden bekendgemaakt voor de prestigieuze prijs.

De genomineerde boeken zijn: Bernhard. Een verborgen geschiedenis (door Annejet van der Zijl), Vrouw des huizes. Een cultuurgeschiedenis van de Hollandse huisvrouw (Els Kloek), Congo. Een geschiedenis (David van Reybrouck), De NSB. Ontstaan en opkomst van de Nationaal-Socialistische Beweging, 1931-1935 (Robin te Slaa en Edwin Klijn) en Het geheim van De Telegraaf. Geschiedenis van een krant (Marrixc3xabtte Wolf).

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 20.000 euro. De uitreiking van de prijs voor het beste historische boek van 2010 is op 23 oktober in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de Nacht van de Geschiedenis. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken, goed geschreven zijn en gebaseerd zijn op gedegen historisch onderzoek.

De prijs ging vorig jaar naar Jolande Withuis voor haar biografie over verzetsman Pim Boellaard. De prijs heette voorheen de Grote geschiedenis Prijs.

Bron: Parool.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s