Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Een ledlamp kun je huren

Een reactie plaatsen

Zuinig licht

Als alle lampen in Nederland vervangen worden door duurzame varianten, zoals led- of spaarverlichting, kost dat de helft minder energie. Er is dan xc3xa9xc3xa9n energiecentrale van 1400 megawatt minder nodig om stroom op te wekken. Vlak voordat komend weekeinde de wintertijd ingaat, krijgen consumenten hulp bij het kiezen van zuinige verlichting. Op de website http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=zuiniglicht staat informatie over het gebruik van spaar- en ledlampen. Ook ketens als Blokker, Gamma, Hema, Hornbach, Ikea, Karwei, Kwantum, Leen Bakker, CALEX, LedNed en Intratuin doen mee aan de campagne en beloven extra informatie te verstrekken over zuinige verlichting.

Ledlampen: bijna iedereen kent ze, maar vrijwel niemand heeft ze; ze zijn nog duur. Een oplossing: ledverlichting huren.

"Ledverlichting staat in Nederland nog in de kinderschoenenxe2x80x9d, zegt Titus van Roermund van Agentschap NL, de organisatie van het ministerie van economische zaken die zich bezighoudt met innovatie- en duurzaamheidsbeleid. xe2x80x9eEen gemiddeld huishouden heeft acht spaarlampen, maar geen of slechts xc3xa9xc3xa9n ledlamp in huis.xe2x80x9d

Zowel led- als spaarlampen zijn zeer energiezuinig, maar ledverlichting heeft een veel langere levensduur. Voor bedrijven en overheden verwacht Van Roermund dat het overgrote deel van de verlichting binnen twee decennia uit ledlampen zal bestaan. xe2x80x9eIn de openbare verlichting is led al goed toepasbaar. De gemeente Tilburg stapt op het moment over.xe2x80x9d Toch bestaat minder dan xc3xa9xc3xa9n procent van het totaal aan verlichting uit led. De techniek is nog nieuw en de aanschaf van ledlampen is erg duur. Bovendien laat de kwaliteit nog wel eens te wensen over. xe2x80x9eSlechte lampen gaan snel kapot, knipperen of schijnen niet op sterkte."

Lees het hele bericht in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s