Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nationaal Historisch Museum 5 jaar in Amsterdam

Een reactie plaatsen

Zuiderkerk-111005_1618 
Zuiderkerk, Foto Studio Koning

Het Nationaal Historisch Museum vestigt zich met ingang van 1 januari 2011 voor een periode van vijf jaar in de Zuiderkerk in Amsterdam. Deze week wordt het huurcontract getekend met de gemeente Amsterdam.

Het NHM gaat de eeuwenoude kerk gebruiken voor tentoonstellingen en evenementen en als kantoor. Directeur Erik Schilp: xe2x80x9eHet is een prachtige ruimte in een historische setting. Het heeft alle voorzieningen en we hoeven niet te verbouwen, we kunnen er zo in.xe2x80x9d De kerk was sinds 1992 in gebruik als informatiecentrum bouwen en wonen van de gemeentelijke Dienst Ruimtelijke Ordening. Als gevolg van de bezuinigingen bij de gemeente moet het centrum sluiten. Het NHM gaat het kerkgebouw huren voor iets meer dan een ton per jaar.

Het NHM zocht al langer naar een tijdelijk gebouw om vanaf volgend jaar tentoonstellingen en manifestaties te organiseren, naast alle activiteiten die al in het land worden georganiseerd, zoals de Week van de Geschiedenis en Plaatsen van Herinnering. Directeur Schilp kwam zelf met het voorstel om de zeventiende-eeuwse Zuiderkerk te huren. Als commissaris bij Stadsherstel Amsterdam hoorde hij eerder dit jaar dat de kerk zou vrijkomen. De ontwikkelingen kwamen in een stroomversnelling toen afgelopen week duidelijk werd dat het kabinet geen vijftig miljoen euro wil investeren in de bouw van een nieuw historisch museum.

Lees het hele bericht in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s