Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Huisarts in Hoogezand biedt patixc3xabnten gratis kankeronderzoek

Een reactie plaatsen

Huisartsenpraktijk Medisch Centrum Gorecht in Hoogezand biedt haar patixc3xabnten een medische zelftest voor dikke darmkanker aan. Huisarts Gerben Lochorn wil geen jaren wachten op de invoering van een bevolkingsonderzoek en neemt daarom zelf het initiatief. "Het is erg belangrijk deze aandoening in een vroeg stadium te ontdekken."

Jaarlijks wordt bij 12.000 Nederlanders de diagnose dikke darmkanker gesteld. Er overlijden elk jaar 4.500 mensen. "Terwijl deze ziekte een van de best behandelbare vormen van kanker is, mits in een vroeg stadium ontdekt," aldus Lochorn.

De Hoogezandster huisarts heeft afgelopen week ruim 1300 patixc3xabnten uit zijn praktijk, allen 45-plussers, per brief uitgenodigd de gratis test te doen. Hij verwacht dat daar zo'n duizend op ingaan en dat bij twee tot drie van hen uiteindelijk kanker zal worden ontdekt.

De huisartsenpraktijk van Lochorn neemt de kosten van de zelftest voor eigen rekening. "Het zou mooi zijn als de gebruikers een donatie doen in het kader van de landelijke actie Sta Op Tegen Kanker. Maar dat is helemaal op vrijwillige basis", aldus de huisarts.

Bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s