Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Winnaars Nobelprijs voor de vrede in Hiroshima

Een reactie plaatsen

De Dalai Lama en andere winnaars van de Nobelprijs voor de vrede zijn vrijdag bijeengekomen in Hiroshima, de plek van de eerste aanslag met een kernbom. Ze willen op die manier hun steun betuigen voor een verbod op nucleaire wapens.

Met de jaarlijkse bijeenkomst willen de winnaars niet alleen de aandacht vestigen op hun successen en werkzaamheden, maar ook de boodschap van de prijs, mensenrechten en een einde aan geweld, verspreiden. Door hun bijeenkomst in Japan te houden -de eerste keer buiten Europa- willen ze daarnaast de allesverwoestende kracht van nucleaire wapens benadrukken. "In Hiroshima word je bewust van de verwoesting die kernbommen aanrichten", aldus de Japanse gouverneur Hidehiko Yuzaki.

Twee winnaars waren niet aanwezig: Michail Gorbatsjov, de voormalig president van de Sovjet-Unie, moest wegens gezondheidsredenen afhaken. De Amerikaanse president Barack Obama sloeg de uitnodiging af. Hij ontving de prijs vorig jaar, onder meer voor zijn pogingen tot nucleaire ontwapening.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s