Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Kiezen tussen goed en kwaad in het leger: het kan

Een reactie plaatsen

James+blunt_855_18569027_0_0_7005312_300 De Britse popzanger James Blunt heeft in zijn vorige loopbaan, toen hij officier was bij de Britse landmacht, naar eigen zeggen voorkomen dat de Derde Wereldoorlog uitbrak. Tijdens zijn uitzending naar Kosovo in 1999 negeerde hij een bevel van zijn meerderen, dat tot oorlog met de Russen zou hebben geleid. Dat zei hij in een interview dat radiozender BBC 5 zondag uitzond.
 
Tienduizenden

Kapitein Blunt, die tijdens de Kosovo-oorlog een NAVO-eenheid van enkele tienduizenden militairen aanvoerde, had de opdracht gekregen het vliegveld van de hoofdstad Pristina in te nemen. Het Russische leger was ze met een onverwacht offensief echter te slim af. Van de Amerikaanse generaal Wesley Clark, opperbevelhebber binnen de NAVO, kreeg Blunt toen het bevel de honderden Russen op het vliegveld te overmeesteren. Blunt legde het bevel naast zich neer en werd daarin gesteund door de Britse generaal Sir Mike Jackson.
 
In plaats van de aanval besloten de NAVO-militairen het vliegveld te omsingelen. Na enkele dagen gaven de Russen zich gewonnen. Ook zonder de steun van generaal Jackson zou Blunt het bevel hebben genegeerd, zelfs als dat tot de krijgsraad zou hebben geleid. 'Er zijn dingen waarvan je weet dat ze goed zijn en waarvan je met zekerheid voelt dat ze fout zijn, en dan vind ik het belangrijk om daartegen in te gaan', zei hij in het interview.
 
You're Beautiful
Blunt, die tijdens zijn diensttijd al geregeld liedjes maakte, verliet het leger in 2002 om zich op de muziek te kunnen richten. Drie jaar later scoorde hij een wereldhit met het nummer You're Beautiful.

Bron: De Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s