Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Slowfood

Een reactie plaatsen

Geboeid en zeer geinteresseerd heb ik gisteravond gekeken naar een uitzending van Trendspotting waarin een uur lang voorlichting werd gegeven over Slowfood . Het was een  impressie van de 8ste Salone del Gusto in Turijn. Na diverse afleveringen over mode, architectuur, kunst en muziek is nu voeding in de breedste zin des woords, van puur genieten tot goede bouwstenen voor  9 miljard mensen,  in the spotlights geplaatst.

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie, en werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. We vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen we dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Het is de moeite waard kennis te nemen van deze lovenswaardige beweging. En wellicht te proberen om op je eigen wijze een steen bij te dragen aan een andere, betere ontwikkeling van voedselproductie.

Lees hier en hier alles over Slowfood in de wereld en de organisatie in Nederland.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s