Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Sinterklaas immens populair

Een reactie plaatsen

Het sinterklaasfeest is immens populair. Het feest lijkt zelfs ieder jaar aan populariteit te winnen. Dat zegt directeur Ineke Strouken van het Nederlandse Centrum voor Volkscultuur.

 

Volgens Strouken vinden er steeds meer activiteiten plaats rond Sint Nicolaas. xe2x80x9eHet feest beperkt zich niet tot de huiskamer en de commercixc3xable hoekxe2x80x9d, zegt Strouken. Volgens haar vieren ook steeds meer bedrijven Sinterklaas op de werkvloer. xe2x80x9eHet is heel erg van deze tijd om mensen, bijvoorbeeld je baas, een spiegel voor te houden. Daar is Sinterklaas bij uitstek geschikt voorxe2x80x9d, zegt de directeur.

Uit een onderzoek dat Strouken dit najaar nog publiceerde, bleek dat Nederlanders Sinterklaas vieren de belangrijkste traditie vinden. xe2x80x9eMensen vinden het een kleurrijk feest. En tegenwoordig zijn we ontzettend bezig met onze tradities die we niet verloren willen zien gaanxe2x80x9d, aldus de directeur.

Ondanks de populariteit van het feest rond de goedheilig man zag Strouken voor het eerst dit jaar ook een tegenbeweging. xe2x80x9eVroeger lag Zwarte Piet nog al eens op de korrel, nu lijkt de beurt aan sint. Mensen vinden het feest verouderd of vinden sint een akelige manxe2x80x9d, zegt Strouken. Volgens haar is de kritiek op de sint niet zo heel verwonderlijk, omdat de traditie rond de bisschop de laatste jaren juist in de belangstelling staat en er veel over gepraat wordt. xe2x80x9eHoge bomen vangen veel windxe2x80x9d, aldus Strouken.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s