Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Daklozenvakbond wil flat in Amsterdam kopen

1 reactie

De Daklozenvakbond wil de flat Kleiburg in Amsterdam Zuidoost wel voor een euro overnemen van woningcorporatie Rochdale. Het bestuur van de bond heeft besloten serieus op het aanbod in te gaan.

De daklozenbond heeft de corporatie per e-mail uitgenodigd om begin volgende week om de tafel gaan zitten om details en plannen te bespreken. "Ik wacht op antwoord", zegt Henk Wichard, een van de oprichters van de in augustus opgerichte vakbond. Hij is in tegenstelling tot de bestuursleden zelf niet dakloos.

Rochedale-directeur Evert Bartlema zei vrijdag in Het Parool financieel geen mogelijkheden te zien om Kleiburg overeind te houden en heeft aangeboden de flat voor een symbolisch bedrag van een euro te willen overdragen aan iedere serieuze projectontwikkelaar. ''Maar als er ondernemers zijn die denken dat wel te kunnen, mogen zij het van ons proberen.''

De corporatie maakte onlangs bekend Kleiburg, die ongeveer vijfhonderd woningen telt, te willen slopen, omdat de eerder geplande renovatie naar schatting zeventig miljoen euro gaat kosten.

Wichard wil appartementen die vrijkomen weer geschikt maken om er een dakloze in te zetten. "We willlen geen mensen eruit flikkeren natuurlijk. Daarom willen we met Rochedale en deskundigen praten over wat nu echt nodig is."

Bron: Nieuws.nl

One thought on “Daklozenvakbond wil flat in Amsterdam kopen

  1. Hm, ik ben toch blij dat ze m’n longontsteking hebben bestreden… Dat is blijkbaar toch wel zeer effectief geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s