Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Lorella vergruist tegenstand

Een reactie plaatsen

Lorella Vrouwen op de Italiaanse tv worden alleen nog op waarde geschat als sekssymbool, vindt Lorela Zanardo. De Italianen kijken gelaten toe, of hebben hun hoofd in berusting afgewend. Zanardo wil de apathie doorbreken. Ze maakte zonder een euro een film, ontwikkelde een schoolcursus en organiseert debatten. xe2x80x9cEr ligt werk voor decennia.xe2x80x9d

De avond is koud en nevelig in Pinerolo, een voormalig garnizoensstadje op dertig kilometer van Turijn. Binnen in het gemeenschapshuis is het bloedheet. Tweehonderd vrouwen en mannen kijken er opeengepakt naar een filmscherm. Sexy dansmeisjes geven zich kroelend over aan de gynaecologische camerastandpunten. De lenzen zoemen in op bilnaden, boezems en dijen. Oude, kalende presentatoren werpen knipogend diepe blikken in decolletxc3xa9s.

Het videopamflet Il corpo delle donne (het lichaam van de vrouwen) van Lorella Zanardo houdt het publiek een pijnlijke spiegel voor. Het is een compilatie van vrouwonterende beelden die dagelijks op de Italiaanse tv verschijnen. De video boezemt het publiek in Pinerolo afschuw in. Op internet is dat nu al anderhalf jaar het geval, waar drie miljoen personen Zanardoxe2x80x99s jxe2x80x99accuse hebben bekeken. Op het blog ilcorpodelledonne.it discussixc3xabren ze fel. Ze vragen Zanardo ook naar de school van hun kinderen en naar het gemeenschapshuis in hun stad te komen om over de degeneratie van de Italiaanse publieke en commercixc3xable televisie te praten.

Lees het hele bericht in One11.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s