Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Een eenzame verzetsdaad

Een reactie plaatsen

1294853030 De Servische generaal Vlado Trifunovixc4x87 trotseerde in 1991 de orders van de Joegoslavische legerleiding om door te vechten in Kroatixc3xab. Hij spaarde zo het leven van ongeveer 250 eigen mensen, maar werd aangeklaagd en veroordeeld als landverrader. Hij is trots op zijn besluit, zo vertelt hij weggestopt als een pijnlijke herinnering in een haveloos hotel in Belgrado.

Generaal Vlado Trifunovixc4x87 zit weggestopt als een pijnlijke herinnering. De hoge Servische militair die in 1991 in Kroatixc3xab weigerde verder te vechten, boet daar al twintig jaar voor.
 
Sinds een jaar wordt hij officieel geen landverrader meer genoemd, maar dat maakt praktisch weinig verschil. Trifunovixc4x87 (74) huurt al vijftien jaar een kleine kamer in een legerhotel vlak bij het centraal station van de Servische hoofdstad Belgrado. In het ooit chique, nu haveloze gebouw huisvest het leger vluchtelingen en familieleden van gesneuvelden. In een nis op de hoge, donkere gang waaraan zijn kamer ligt, staat een stapel witgoed.

Lees het hele artikel in One/11 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s