Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Obama: machtsoverdracht moet nu beginnen

1 reactie

WASHINGTON – De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag gezegd dat een 'ordelijke overgang van de macht in Egypte nu moet beginnen'. Hij zei dat in een toespraak in het Witte Huis.

Volgens Obama erkende de Egyptische president Hosni Mubarak in een persoonlijk gesprek dat de 'status quo in zijn land niet langer houdbaar is' en dat er 'een verandering moet plaatsvinden'. Obama zei niet wanneer Mubarak, die een trouwe bondgenoot is van de Verenigde Staten, moet opstappen.
 
Truc
De Egyptische president maakte dinsdag bekend dat hij zich bij de verkiezingen in september niet opnieuw verkiesbaar stelt. Hij maakt echter geen aanstalten om voor die tijd te vertrekken, zoals betogers en oppositieleider Mohamed ElBaradei eisen. ElBaradei noemde de aankondiging van Mubarak 'een truc om aan de macht te blijven'. Obama prees het Egyptische leger 'voor de professionaliteit die het heeft getoond terwijl de militairen het volk van Egypte beschermen'.
 
De Amerikaanse president herhaalde ook dat het niet aan de Verenigde Staten is om de leider van Egypte te kiezen. Hij richtte zich tot het volk van Egypte en zei dat Amerika de 'stem van de mensen hoort' en dat hij ervan overtuigd is dat 'jullie je eigen lot zullen bepalen'.

Bron: De Volkskrant

One thought on “Obama: machtsoverdracht moet nu beginnen

  1. De werkelijkheid en het verhaal dat je jezelf vertelt over de werkelijkheid, komen nooit met elkaar overeen. De werkelijkheid is altijd veel vriendelijker zei de wijsgeer Kate Byron. Ik voeg daar aan toe: de werkelijkheid in Egypte kan baanbrekend zijn voor dat continent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s