Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Voel de omgeving en koester je relaties

1 reactie

Mensen bekommeren zich veel meer om geld dan om de natuur. Zonde, vindt filosoof Wilhelm Schmid. We leven in samenhang met de natuur en met anderen. Wie dat voelt en daarnaar handelt, verrijkt zijn eigen leven.

Toen zijn boek, xe2x80x99Groene Levenskunstxe2x80x99 net uit was, twee jaar geleden, was Wilhelm Schmid hoopvoller dan nu. De financixc3xable crisis zou mensen wel laten inzien dat ze moesten investeren in duurzaamheid.

Het boek, vorig jaar vertaald in het Nederlands, kreeg in eerste instantie veel positieve reacties, maar inmiddels loopt het, in tegenstelling tot al zijn andere werken, vrij slecht. Hij geeft er nauwelijks nog lezingen over en in zijn ogen is de hoop op een duurzame wereld een beetje vervlogen. De moed om iets bij te dragen aan een verandering zal hij echter nooit opgeven.

Lees het hele artikel in Trouw

One thought on “Voel de omgeving en koester je relaties

  1. In dergelijke winterse omstandigheden (en erger) fietsten wij vroeger dagelijks 17 km naar school, en 17 km terug. Wij fietsten nog (nou ja, soms een eindje lopen) als de bussen niet meer reden. Ik heb daar niets verkeerds aan overgehouden.
    Laat die zeurpieten die steeds wat te emmeren hebben over het Openbaar Vervoer Onze Lieve Heer maar vragen om de winterse omstandigheden, die hun gehaaste gewoonten frustreren, af te schaffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s