Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Dieet helpt ADHD-kinderen

3 reacties

Een strikt, persoonlijk dieet helpt kinderen met ADHD. Daarover schrijven Trouw, nrc.next en de Volkskrant. Het gaat om een onderzoek van het ADHD Research Centrum en UMC St Radboud. Kinderen met ADHD zouden met het dieet al na een paar weken van hun gedragsproblemen afkomen. Het effect is zo groot dat het volgens de onderzoekers bij een deel van de kinderen de behandeling met medicijnen kan vervangen.

Volgens Trouw is het dieet bij twee op de drie kinderen succesvol. ,,Zelf was ik ook sceptisch", zegt een onderzoeker in die krant. ,,Maar de resultaten zijn consistent en sterk."

Bron: Ad.nl

3 thoughts on “Dieet helpt ADHD-kinderen

  1. Gek toch, dat ik blij word van deze berichten. Is dat DNA gestempeld? Versterkt door opvoeding in een gelukkige jeugd? Ongetwijfeld, maar wat vind ik die wolkenkrabbers in Rotterdam mooi om naar te kijken. Mooi ook om er in te zijn, je een beetje een vogel te voelen en de wereld vanuit de luchtbeleving tot je te nemen. En dan dat positivisme versus pessimisme. Idealisme versus realisme. In mijn beleving heerst de opwinding van mooi, beter, een ander een plezier doen, hope, uitkijken naar iets… En als dan daar lang niet van alles uitkomt? Jammer, maar dat gevoel wat je met de hoop, met dat idealisme, met die blijheid meedraagt, dat is verslavend lekker. Ben ik de enige?

  2. @André Naber: nee je bent niet de enige. Zoals jij het formuleert komt heel dicht bij de wijze waarop ik probeer te genieten!
    Onderweg zijn naar iets goeds, iets leuks, iets moois, vind ik vaak prettiger en interessanter dan het uiteindelijke aankomen…

    Dank voor je heerlijke reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s