Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Beatrix opent 'De Nieuwe Liefde'

Een reactie plaatsen

Ook haar zoon prins Friso was bij de opening aanwezig. Prinses Mabel zou ook komen, maar was verhinderd. De Nieuwe Liefde is een initiatief van dichter, theoloog en priester Huub Oosterhuis. Er zijn lezingen, debatten, presentaties, concerten, filmvertoningen, poxc3xabzievoordrachten en theatervoorstellingen.

De initiatiefnemer, de 77-jarige priester, dichter en theoloog Huub Oosterhuis wil dat het woord 'beschaving' een nieuwe inhoud krijgt. "Beschaving is dat wij proberen een nieuwe toon te vinden en andere omgangsvormen met die velen in Nederland die gevormd zijn door de godsdienst en de cultuur van de islam." Binnenkort begint dan ook een programmaserie rond de positie van de islam in Nederland.

Meer dan tweehonderd mensen, onder wie prominenten zoals prins Friso, Ruud Lubbers, Herman van Veen en Paul van Vliet, hebben een lijst ondertekend waarin ze zich geestverwant noemen van De Nieuwe Liefde.

De Nieuwe Liefde huist in een monumentaal pand uit 1904 aan de Da Costakade dat oorspronkelijk gebouwd is als wijnpakhuis. Later werd het een rooms-katholiek parochiehuis dat bekendheid genoot onder de naam 'De Liefde'. Oosterhuis stond in de jaren zeventig aan de wieg van debatcentrum De Balie en richtte in 1989 De Rode Hoed op in Amsterdam. Bron: At5.nl

Uit: Anja Meulenbelt's weblog:

En toen was er een prachtig moment. De koningin was gekomen om De Nieuwe Liefde te openen. En aan het eind van het muziek en poxc3xabziestuk, toen de tekst was gezongen en voorgelezen, hoorden we opeens die bekende stem die we kennen van de Kersttoespraak en van de Troonrede die laatste woorden zeggen: xe2x80x9cDe zachte krachten zullen zeker winnen in xe2x80x98t eind. Dit is het zeekre weten: naar volmaakte Liefde stijgt alles mee.xe2x80x9d…

Lees het hele bericht van Anja Meulenbelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s