Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Boeddhisten in de ban van plastic

1 reactie

Taiwan 

Een sorteerster tussen het plastic afval op het Nei-Hu inzamelstation in het Taiwanese Taipeh. xc2xa9 SYBILLA CLAUS

Taiwan is kampioen in het recyclen van plastic flessen. Krijgt wereldwijd slechts een kwart van alle petflessen een tweede leven, in Taiwan stopt de teller, dankzij de inzet van boeddhistische organisatie Tzu Chi, pas bij negentig procent.

De 23 miljoen Taiwanezen hergebruiken met zijn allen jaarlijks een hoeveelheid plastic die gelijk staat aan 4,6 miljard drinkflessen. Vuilnisbakken puilen uit van de plastic overdaad. Een vrouw of man die met een stofkapje voor de mond voor een beetje geld drinkbekers, eetbakjes en flesjes uit grote bakken vist en sorteert, is in Taiwan geen ongewoon beeld. Op het eiland wordt door allerlei inzamelingsacties maar liefst negentig procent van de plastic flessen hergebruikt. De rest eindigt op de vuilstort.

Wereldwijd krijgt slechts een kwart van alle petflessen een tweede leven. Dat Taiwan tot negentig procent komt, heeft veel te maken met het feit dat maar liefst 65.000 vrijwilligers van de boeddhistische organisatie Tzu Chi wekelijks afval inzamelen en sorteren op 4.500 recyclestations in het hele land.

Lees het hele artikel in Trouw

One thought on “Boeddhisten in de ban van plastic

  1. Moeilijk is een lastig begrip. Veel zo niet alles heeft te maken met beleving. In de ene beleving is het kleinste al moeilijk. In de andere is niets moeilijk. Maar wellicht is er een rode draad te weven rond primair moeilijk met slechte gezondheid/kanker, zonder geld komen te zitten, liefde die uitgaat. En ja binnen die cirkels zijn de leermomenten voor het positivisme het grootste. Want alles wat daaronder komt valt dan mee, tenzij er natuurlijk geen terugweg meer mogelijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s