Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Ode aan de juf

2 reacties

De 70-jarige docente Lies van Eck-Daeter gaf jarenlang een-op-eenbegeleiding aan haar autistische dochter, tot ze in 1993 terugkeerde voor de klas. xe2x80x9cOp mijn zestigste kreeg ik een vaste aanstelling. Dat vond ik heel bijzonder.xe2x80x9d Nu blikt ze terug op haar loopbaan en op de vele dilemmaxe2x80x99s waarmee het onderwijs anno 2011 wordt geconfronteerd.

Ode aan de juf xe2x80x9cToen ik weer mocht gaan werken, voelde dat als een cadeautje. Ik was hartstikke blij dat ik dat weer mxc3xb3cht! Vanaf de geboorte van mijn dochter Annelies totdat ze zeventien was ben ik uit het onderwijs geweest. Eigenlijk had ik op haar vierde weer willen beginnen, maar door haar autistische stoornis ging dat niet. Eerst zat ze drie dagen per week helemaal in Limburg op een speciale school. Op dinsdag en donderdag zat ik ochtend aan ochtend met haar in groep drie van basisschool De Zeggewijzer in Terheijden. Kijken hoe andere kinderen het deden. Moet een leerkracht maar goed vinden hoor, een moeder die zelf ook onderwijzeres is in je klas!
 
xe2x80x9cNa dat jaar in Limburg mocht Annelies in groep drie starten. Ik moest wel altijd thuis zijn, want ze kon zomaar ineens naar huis worden gestuurd als het niet ging. En elke dag ging ik naar school om even apart met haar te lezen of te rekenen.
Na jaren kon de afstand in de klas iets groter worden, kon ze iets meer op zichzelf staan. Zo is heel langzaam haar zelfstandigheid gegroeid. Op een gegeven moment kon ze ook begeleid zelfstandig wonen, en nu woont ze alweer jaren samen met haar vriend.xe2x80x9d
 
Lees het hele verhaal van Annelies op One/11

2 thoughts on “Ode aan de juf

  1. Er valt veel te treuren in deze ‘barbaarse’ tijden, maar deze serie heb ik nog nooit gezien, dus ik zal er niet om treuren……lalalalalala (ken je dat liedje: Joepie Joepie is gekomen…)

  2. @Thérëse: Ja leuk liedje van Joepie..
    Ik treurde wel een beetje, maar ben nu gerust dat RTL8 het gaat overnemen. Het is eigenlijk een draak van een soap geworden zolangzamerhand, maar ook aan draken kan je blijkbaar verslaafd raken..

    Heel misschien ga ik net doen alsof het helemaal afgelopen is.
    Kan ik afkicken..

    Ik wens je een prachtig 2011, Thérëse!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s