Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nederlandse militairen vrij en aangekomen in Athene

Een reactie plaatsen

Ned militairen 
De vrijgelaten Nederlandse militairen worden verwelkomd op het vliegveld van Athene (Foto: AP / Petros Giannakouris)

De drie Nederlandse militairen die werden vastgehouden in Libixc3xab zijn vrijgelaten. Zij landden vannacht op een luchthaven in de Griekse hoofdstad Athene. Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Defensie Hans Hillen (CDA) laten in een reactie op de vrijlating weten verheugd te zijn over de goede afloop, meldt Novum.

De militairen vliegen vandaag vanuit Athene terug naar Nederland. Het is nog niet bekend hoe laat ze zullen aankomen.

Rutte: prachtig nieuws
Via zijn woordvoerder liet premier Rutte weten dat de vrijlating van de militairen xe2x80x98prachtig nieuwsxe2x80x99 is. Hij bedankt iedereen die zich voor de vrijlating heeft ingezet, waaronder ook Griekenland en Malta, die hebben geholpen bij het terughalen van de Nederlanders.

Defensieminister Hillen feliciteerde in een verklaring de militairen zelf en hun familie met de vrijlating. De minister bedankte ook de Nederlandse bevolking voor de vele steunbetuigingen die binnenkwamen. xe2x80x9cDat doet goed, dat geeft steun.xe2x80x9d

Intensief overleg met Libixc3xab
De militairen werden gevangen genomen door Libische troepen tijdens een mislukte evacuatiemissie met een Lynx-helikopter van een Nederlands marinefregat. De militairen zijn goed behandeld tijdens de twaalf dagen die ze in het Noord-Afrikaanse land hebben doorgebracht.

Nederland heeft sinds de gevangenneming intensief overlegd met Libixc3xab over de militairen. Zondag vertrok de hoogste ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken, secretaris-generaal Ed Kronenburg, om te bemiddelen met de Libische autoriteiten.

Volgens een medewerker van het Griekse ministerie van Defensie, die anoniem wenst te blijven, werden de onderhandelingen met de Libische gezant Mohamed Tahir Siala gisteren in Athene afgerond , meldt AP. Over de voorwaarden van de vrijlating is niets bekendgemaakt. De helikopter van de militairen is achtergebleven in Libixc3xab.

Bron: nrc.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s