Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Op vakantie gaan naar Malta is niet meer genoeg

Een reactie plaatsen

Het is goed dat het Westen het verlangen naar democratie van het Libische volk met wapens ondersteunt, schrijft politiek wetenschapper Colin Kampschxc3xb6er vandaag op de Opiniepagina van nrcnext. Het Westen knijpt te vaak een oogje dicht als het gaat om schendingen van mensenrechten. Kampschxc3xb6er woonde en werkte in 2009 in Tripoli.

De critici van de militaire interventie in Libixc3xab lijken te vergeten wat de gevolgen waren geweest als er afgelopen zaterdagavond niet was ingegrepen. Als we de woorden van de Libische leider Gaddafi mogen geloven, zouden zijn troepen geen mededogen tonen bij hun aanval op Benghazi. De inwoners van deze stad, die in handen van de opstandelingen was, stond een massaslachting te wachten op de dag dat de eerste Franse gevechtsvliegtuigen het Libische luchtruim binnenvlogen. Door Gaddafixe2x80x99s luchtmacht en wapenarsenaal grotendeels te vernietigen, heeft de militaire interventie de Libische vrijheidsstrijd een krachtige steun in de rug gegeven.Met de interventie heeft de westerse coalitie de bevrijding van de Libische bevolking dichterbij gebracht. Het heeft de mensen hoop gegeven dat ze zelf Gaddafi omver kunnen werpen.

Exc3xa9n ding is zeker, de Libische leider en zijn familie worden niet meer geaccepteerd in het Libixc3xab van 2011. Een andere optie dan interventie was er niet. Boven alles was het een keuze voor de bevrijding van het onderdrukte Libische volk. Dat is goed nieuws. Westerse landen wekken graag de indruk dat ze wereldwijd mensenrechten en democratie ondersteunen, maar uit economische belangen knijpen we maar al te vaak een oogje dicht. Dit keer geven we wel oprecht gehoor aan onze democratische principes.

Lees het hele bericht in nrcnext

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s