Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Plezier is een keuze

1 reactie

In de auto besloot Michiel Drijber alleen nog maar leuke dingen te gaan doen. Nu leidt hij Iedereen Elke Dag Plezier, een beweging al meer dan vijftigduizend pleziermakers. "We moeten ons weer gaan verbinden met elkaar."

Plezier is een keuze Een directeur van een promotiebedrijf die na jaren van leidinggeven ineens tot inkeer komt en ziet dat hij zijn werk niet meer met plezier doet. En daarna voor zichzelf begint, en gelukkiger wordt. Zulke verhalen lees je wel vaker.
 
Michiel Drijber (45) was zoxe2x80x99n directeur, en ook hij besloot na jaren keihard werken te stoppen. Een nieuwe weg in te slaan, voor zichzelf te beginnen. Maar toen gebeurde er iets bijzonders. Hij zat boordevol originele ideexc3xabn, van kinderbadjes tot concepten voor begrafenissen, en probeerde die aan de man te brengen xe2x80″ alleen lukte dat niet. Mensen werden wel enthousiast over zijn ideexc3xabn, vertelt hij, dat was het probleem niet: xe2x80x9cJe zxc3¡g hun gezichten oplichten.xe2x80x9d Maar als puntje bij paaltje kwam, durfden ze geen besluit te nemen. Bang voor hun positie, onzeker over of het idee uiteindelijk zou werken.
 
LinkedIn
Zomaar een avond, in de auto op weg naar huis, zat Drijber zich over die afwachtende houding op te winden. Wat was er toch aan de hand in Nederland? Zo kwamen we toch nergens? Op dat moment besloot hij iets te ondernemen. Terug naar de basis, dacht hij. En dat is: plezier hebben in wat je doet. Wie ergens lol aan beleeft, die is zichzelf, en wie plezier heeft, die durft dingen.
 
Zelf zegt hij dat er toen, in die auto, xe2x80x9ciets op zijn hoofd is gevallenxe2x80x9d. xe2x80x99s Avonds registreerde hij de website iedp.nl: Iedereen Elke Dag Plezier. En hij maakte een groep aan op de netwerksite LinkedIn.
 
Lees het hele artikel in One11NL

One thought on “Plezier is een keuze

  1. De werkelijkheid en het verhaal dat je jezelf vertelt over de werkelijkheid, komen nooit met elkaar overeen. De werkelijkheid is altijd veel vriendelijker zei de wijsgeer Kate Byron. Ik voeg daar aan toe: de werkelijkheid in Egypte kan baanbrekend zijn voor dat continent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s