Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Van elk balkon valt een moestuin te maken

Een reactie plaatsen

Balkontuin 
Het maakt verschil of het balkon vol staat met bierkratten en vuilnisbakken, of dat je uitzicht hebt op bloemen, groenten en kruiden.

Het is lente, de temperatuur stijgt, kortom: hoog tijd om het balkon aan te kleden. Dat kan door naar een tuincentrum te gaan, wat potten met planten bij elkaar te harken en die op het balkon te draperen. Stoel en tafeltje erbij, ziezo: laat nu de koude biertjes maar komen!

Als je behalve dat balkon ook nog een tuin hebt, hoor je mij niet piepen. Maar is het balkon de enige plek waar je met mooi weer buiten kunt zitten, dan zou ik er toch wat meer werk van maken. Het maakt echt verschil of je uitzicht hebt op een stilleven van vuilnisbakken, bierkratten en een verdwaalde bloempot, of dat er bakken en potten vol kleurige bloemen te zien zijn. Het kan zelfs nxc3xb3g leuker, want ook veel groenten, vruchten en kruiden doen het prima in een pot.

Wie zijn balkon wil opvrolijken heeft de keus uit verwarrend veel mogelijkheden. Zelfs bomen en heesters die van nature metershoog worden, zijn soms net zo lang doorgekweekt tot ze in een pot passen. Eiken, sinaasappelbomen, vlinderstruiken: ze zijn er allemaal in miniformaat.

Dat neemt niet weg dat het handig is om te kijken hoe hoog en breed de plant wordt die je in je hoofd hebt. Op een oppervlak van 4 bij 0,75 meter heb je niks aan een hop met groeistuipen van anderhalve meter per week. Maar los van dergelijke uitschieters kan zo'n beetje alles. Wat je aan potplantaardigs kiest, hangt vooral af van je smaak.

Lees het hele artikel in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s