Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Zingende en dansende dieren

Een reactie plaatsen

Mannelijke Bultrugwalvissen componeren ieder jaar een nieuw pakkend liedje waarmee ze indruk proberen te maken op bultrugvrouwtjes. Dat schreven Australische onderzoekers in het Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.Bultrug

Volgens de wetenschappers ontstaan de nieuwe onderwaterliedjes voor de kust van Australixc3xab, waarna de composities zich oostwaarts verspreiden over de Grote Oceaan. Tijdens het paarseizoen zingen de mannetjes walvissen allemaal dezelfde 'hit'.

Het onderzoek, dat 11 jaar duurde, stelt de onderzoekers wel voor een nieuw raadsel. Ze vragen zich af waarom alle walvissen dezelfde compositie zingen, terwijl hun inspanningen om een nieuw liedje te verzinnen waarschijnlijk juist zijn bedoeld om op te vallen. Ze vermoeden dat conformisme het onder de Bultruggen uiteindelijk wint van de jaarlijkse drang tot vernieuwing.

Als wij een potentixc3xable partner proberen te versieren, doen we dat niet veel anders dan alle andere dieren. Omdat wij geen vachtje hebben, trekken wij alleen wat kleurrijks aan om op te vallen. Bij het uitgaan laten we zien dat we geschikte en gezonde exemplaren zijn door bijvoorbeeld te dansen of te pronken met ons lichaam.

Zo ook de pauwspin (wiki). Dit kleine spinnetje van zoxe2x80x99n 4 millimeter groot probeert eerst de aandacht te trekken van een vrouwtje door te zwaaien met zxe2x80x99n pootjes. Zodra een vrouwtje gexc3xafnteresseerd is, gooit hij de rest van zijn charmes in de strijd.

Die bestaan uit het ontvouwen van zijn kleurrijke achterlijf en enthousiast xe2x80x98dansenxe2x80x99.

In het onderstaande filmpje zijn verschillende pauwspinnetjes te zien die op deze ogenschijnlijk vrolijke manier een vrouwtje proberen te versieren. Dan pas valt op hoeveel dit baltsgedrag op dat van mensen lijkt, al lopen mannen niet snel het gevaar opgegeten te worden door een potentixc3xable partner in de disco.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s