Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Welk ei heeft u vanochtend genuttigd?

1 reactie

Ei 
Nico Meijles is banketbakker bij Holtkamp in Amsterdam. Bij Holtkamp wordt elke week een verse lading eieren gebracht door een kippenboer uit de Veluwe. "Dat zijn scharreleieren", vertelt Meijles. "De kippen zitten binnen, maar niet in een legbatterij." Bij Holtkamp is het belangrijkste 'dat de eieren vers zijn', zegt hij. De banketbakker wil graag biologische eieren gebruiken, maar de kippenboer kan die niet in zulke grote hoeveelheden leveren.

Nog een voorbeeld uit de culinaire sfeer: De Franse meesterkok Michel Roux gebruikt voor zijn driesterrenrestaurant scharreleieren van een lokale boerderij. Scharreleieren zijn kennelijk de norm voor professionals. Maar volgens de Stichting Natuur en Milieu zijn het niet bepaald duurzame eieren. Natuur en Mileu noemt een scharrelei 'het gangbare standaardei'.

Lees het hele artikel in Trouw

One thought on “Welk ei heeft u vanochtend genuttigd?

  1. Ik had eigenlijk wel zin in een toktokjuniorplatmetspek, maar een toktokjuniorzachtgekooktoppistolet was ook wel lekker…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s