Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Sporten is goed voor de geest van 55-plussers

2 reacties

Eigenlijk wisten we dit allang toch? Maar vooruit, nu is het wetenschappelijk aangetoond door onderzoeker Maaike Angevaren. xc2xa9Marijke

Door wekelijks een uurtje intensief te sporten blijven 55-plussers niet alleen lichamelijk fit, ook worden hun hersenen getraind. Dat ontdekte Maaike Angevaren, onderzoeker bij het Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening aan de Hogeschool Utrecht. Vandaag promoveert zij aan de Universiteit Leuven in Belgixc3xab op haar onderzoek.

Senioren die eens per week een sport beoefenen waarbij de hartslag en ademhaling omhoog gaan, blijken vaak beter verschillende taken te kunnen combineren.

Dat komt doordat het brein getraind wordt sneller te schakelen, zegt Angevaren. 'Je kunt je hersenen vergelijken met de tijd die een computer nodig heeft om op te starten. Hoe ouder je computer, hoe langer dit duurt. Zo werken de hersenen ook. Als je ouder wordt, gaat de snelheid van je hersenen achteruit als je ze niet traint.'

Bron: VK

2 thoughts on “Sporten is goed voor de geest van 55-plussers

  1. Goed bericht!

  2. Mijn hele leven gesport. Mijn hele leven daarom verdriet aan gekund en geluk dieper gevoeld. Sport zet de knop kracht gevende geluksstofjes bij mij aan… Die kracht is goed voor jezelf maar straalt ook uit naar andere mensen… Voordat onderzoekers de serotonines uitvonden, wist ik, voelde ik, dat is nodig voor ziel en ratio.
    Andrxc3xa9 Naber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s