Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nederlandse hulp onderweg naar Ivoorkust

Een reactie plaatsen

SCHIPHOL – Een vliegtuig met 12 ton noodhulpgoederen van stichting Vluchteling vertrekt woensdagavond vanaf Schiphol naar de stad Man in het westen van Ivoorkust. De hulporganisatie neemt onder meer tentzeil en waterpompen mee voor 43.500 vluchtelingen. De spullen bereiken naar verwachting donderdag de plek van bestemming.

Directeur van stichting Vluchteling Tineke Ceelen bezocht vorige week met voormalig GroenLinks-Kamerlid Femke Halsema het westen van het Afrikaanse land. Ze keken hoe mensen eraan toe zijn die op de vlucht zijn voor het geweld dat uitbrak na de presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Ceelen: xe2x80x9eVele mensen hebben zeiltjes nodig om zelf een onderkomen te kunnen bouwen, zeker nu het regenseizoen begint. Verder is er een tekort aan schoon drinkwater, onder meer omdat er tijdens het geweld lijken van mensen in waterputten zijn gegooid. Doordat mensen in grote groepen bij elkaar zitten is er ook een tekort aan sanitaire voorzieningen.xe2x80x9d

Stichting Vluchteling wilde de noodhulp zo snel mogelijk per vliegtuig ter plaatse te krijgen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spande zich er na ruggespraak met de Verenigde Naties voor in om het vliegtuigtransport deze week mogelijk te maken, aldus Ceelen.

Bron: Gelderlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s