Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Kruistocht voor slachtoffers

1 reactie

Lang voordat ook in Belgixc3xab het deksel van de doofpot werd gelicht, stelde priester Rik Devillxc3xa9 het misbruik van kinderen in de katholieke kerk aan de kaak. Hij bouwde een indrukwekkende stapel dossiers op, maar vond geen gehoor. xe2x80x9cIk heb altijd in mijn achterhoofd: morgen kan ik ermee klaar zijn. Maar ik weet dat het niet zo is.xe2x80x9d

Kruistocht voor slachtoffers Tot het voorjaar van 2010 dachten de meeste Belgen dat hun land geen last zou krijgen van verhalen of een aanhoudende stroom onthullingen over seksueel misbruik in de katholieke kerk xe2x80″ zoals in Ierland, de VS, Nederland. Zij hadden hun schandalen al gehad. Na de arrestatie van kinderverkrachter Marc Dutroux waren er weliswaar berichten geweest over misbruik in de kerk, maar daar zou het wel bij blijven.

Rik Devillxc3xa9 (66), tot afgelopen zomer priester in het Vlaamse dorp Buizingen, hoorde het zijn landgenoten zeggen op televisie. Maar hij wist beter. Al vanaf 1992 hadden honderden slachtoffers van seksueel misbruik zich bij hem gemeld. Devillxc3xa9 had een kritisch boek geschreven over de kerk, De laatste dictatuur, en daarna waren mensen hem gaan opbellen met verhalen. Hij richtte een werkgroep op, Mensenrechten in de Kerk, en ging hij langs bij de Belgische bisschoppen om hun over die verhalen te vertellen. Vaak kwam hij niet verder dan de stoep.

Danneels zei: Devillxc3xa9 maakt de kerk kapot
Bij de Belgische kardinaal Godfried Danneels kwam Devillxc3xa9 wel binnen, maar hij had nooit het idee dat Danneels hoorde wat hij zei. De kardinaal zou voor de slachtoffers bidden. En waarom kwamen die eigenlijk niet meteen bij hem? Waarom moest dat via Devillxc3xa9? Devillxc3xa9, zei Danneels, maakte de kerk kapot. Rik Devillxc3xa9 verloor de hoop dat er op een dag wxc3xa9l naar de slachtoffers zou worden geluisterd.

Lees het hele artikel in: One11.nl

One thought on “Kruistocht voor slachtoffers

  1. Zo gaat dat met “klokkenluiders”, daar wordt pas naar geluisterd als het te laat is, en daarna worden ze vaak als zondebok de woestijn ingestuurd.
    Voor de kerk is de schone schijn belangrijker dan het leed dat aangericht is door gefrustreerde mannen, die in hun jeugd in internaten tegennatuurlijk zijn opgevoed en die een normale sexuele ontwikkeling is onthouden. Diezelfde kerk wordt geleid door een hixc3xabrachie die wordt bevolkt door mannen die eenzelfde ontwikkeling hebben ondergaan, en vrouwen als untermenschen beschouwen, met Maria als excuusheilige.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s