Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Rembrandthuis viert 100ste verjaardag

3 reacties

Rembrandthuis 
Museum Het Rembandthuis in Amsterdam viert vandaag zijn 100ste verjaardag. Op 10 juni 1911 werd het museum geopend met koningin Wilhelmina en haar echtgenoot prins Hendrik als de eerste bezoeker.

Het huis waarin Rembrandt (1606/1607 – 1669) ooit woonde, werd in 1907 gekocht door de gemeente en vervolgens geschonken aan de toen opgerichte Stichting Museum Het Rembrandthuis. In de jaren negentig werd het museum ingrijpend gerestaureerd om een zo getrouw mogelijke weergave te geven van de woon- en werkomgeving van de meester.

Portret eleazar swalmius 
Voor de feestelijke gelegenheid van de honderdste verjaardag wordt officieel het schilderij Portret van Eleazar Swalmius aan het publiek getoond, dat Rembrandt in 1637 maakte. Het jubilerende museum heeft het portret voor zeven jaar in bruikleen gekregen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Kunstkenners twijfelden lange tijd aan de echtheid van het portret, maar twee jaar geleden werd duidelijk dat het wel degelijk een Rembrandt is.

Bron: Trouw

3 thoughts on “Rembrandthuis viert 100ste verjaardag

  1. Vannacht om twee uur opstaan Marijke om alle klokken….. :*)

  2. @Annet: ja leuk, in een soort van ritueel uitspreken dat we blij zijn dat we de foute dingen die we hebben gedaan of gezegd het afgelopen uur, mogen verbeteren. Maar geldt natuurlijk ook voor de goede dingen, die we dan weer mogen herbeleven…

  3. Voorgaande reactie was een beetje dom, want het geldt alleen voor eind oktober, als we het uur wat ons nu is afgenomen weer terug krijgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s